Sara blogt!

Heb jij soms een ‘ping-moment’?

by | 2 jun 2019

Geïnspireerd worden, getriggerd worden, het licht zien, op zoek naar ideeën. Hoe doe je dat in een ‘job’ die steeds weer vernieuwend moet zijn?
Dat gebeurt ongeveer vanzelf… Wanneer ik bij dag en dauw door de velden fiets, wanneer ik een speciaal gevederde vogel spot, als ik geniet van de heerlijke stilte met een kopje koffie… Maar evengoed van de nieuwste VT-wonen, van een nonchalant bijeengeplooide stapel kranten, een mooi gekleurd hemdje van een klant, een zomeretalage bij de bakker, een leuk behang, een menukaart, Anabel die schooltje speelt,…
Oooooveral word ik geïnspireerd.
Soms is het even stil in mijn hoofd, of zie ik niet direct een lumineus idee om weer op verder te werken, maar ik kan er vanop aan dat het wel komt. En als het toeslaat… dat idee, dan is het meestal stripverhaal-gewijs met een ‘PING’. Een milliseconde voel ik het lampje oplichten boven mijn hoofd, een milliseconde stopt de wereld met draaien, een fractie van een seconde ben ik bewegingsloos… Dat moment is zalig en verlossend en verslavend.
Dus als ik voor jou een boeketje sta samen te stellen en ik ‘freeze’ één milliseconde, dan ben je misschien wel getuige van één van mijn ‘pingmomenten’. En wie weet zie je dan de volgende dag wel een super-originele facebookpost verschijnen, een gevatte quote op instagram, een nieuwe kleur op de muur of een verrassende etalage. 🙂